петак, 25. фебруар 2011.

Spekulacije da li će sa Vladimirom Putinom, premijerom Rusije, u Srbiju krajem marta doći i Gasprom banka

izvor: www.krediti.rs


Spekulacije da li će sa Vladimirom Putinom, premijerom Rusije, u Srbiju krajem marta doći i Gasprom banka, čiji se ulazak na naše tržište najavljuje već dve godine, niko od nadležnih ne može da potvrdi. Ipak, prema nezvaničnim vestima iz Moskve, ova banka spremna je da kupi neku od ovdašnjih, poput Poštanske štedionice ili Srpske banke.
Ali, kako kažu u Narodnoj banci Srbije, koja izdaje licence za rad bankama, do sada se Gasprom banka nije javila sa zahtevom da dobije dozvolu za rad. To je, inače, uobičajena procedura da banka uđe u zemlju.
- Najave da bi možda Gasprom banka kupila Srpsku banku nije logična, jer nas država sigurno neće privatizovati - kažu u ovoj domaćoj banci. - Pre svega, treba da damo garancije za posao sa Alžirom, a to može da obavi samo banka sa državnim većinskim vlasništvom. Što se tiče prodaje Poštanske štedionice i tu je malo verovatno da bi je kupila Gasprom banka, jer ona ima 600.000 tekućih računa penzionera, isplaćuje sva socijalna davanja, a ta vrsta poslovanja ne može da bude interesantna za Ruse.



ceo tekst: 

Нема коментара:

Постави коментар