уторак, 5. јун 2012.

NAFTNA INDUSTRIJA SRBIJE NIIS Nedeljna analiza

U saradnji sa TeleTrader-om :
Akcije NIS a.d. Novi Sad probijaju 30,50 i 100 SMA i negativnu divergenciju na RSI na D grafikonu, ali su ispod prozora koji je nastao u padajućem trendu između 690-730 rsd, tako da i dalje ostajemo pri padajućem scenariju i testu 430-500 RSD baze. Dodatni oprez pri kupovini je potreban jer je stochastic u prekupljenoj zoni a RSI je u opadanju. Trenutno se testira donja linija prozora nastalog na 674 u poslednjem talasu rasta. U narednom periodu moguća je konsolidacija između ovog prozora i padajućeg na 740. Donja linija prozora nastalog u rastu na 674 je probijena nadole i sad je otvoren put do testa baze ili najniže ovogodišnje cene oko 550 RSD. Kao što smo i najavljivali cena NIS-a ponovo ulazi u atraktivnu zonu kupovinu posle joše jednog neuspešnog proboja padajućeg prozora i upravo je i probila ispod 550 RSD gde su mnogi investitori aktivirali kupovne naloge brzo vrativši cenu na nivoe oko 580 RSD. Očekuje nas faza konsolidacije.


Upozorenje o riziku: Navodi i analize su zasnovani na znanju i iskustvu autora tekstova i predstavljaju njihove lične stavove i mišljenja koji ne mogu biti osnova za akcije investitora.
Finansijska tržišta i forex tržište su tržišta sa maksimalnim stepenom rizika i svaki pojedinačni investitor pre bilo kakvog ulaganja mora biti svestan mogućih gubitaka.

Нема коментара:

Постави коментар